Wat licht is voor de wijzen, wordt als duisternis beschouwd door de menigte.  Er zijn vele mythen over verloren rijken en beschavingen die getracht hebben de voorouderlijke schatten en geheimen terug te winnen en de oertraditie te herstellen. Alles wat er nu nog overgebleven is zijn ruïnes van megalitische bouwwerken en dat wat ooit in onovertreffelijk is gebouwd’.

De eerste stap voor het liquideren van een volk is het wissen van zijn geheugen. Vernietig zijn boeken, zijn cultuur, zijn geschiedenis. Laat dan iemand anders nieuwe boeken schrijven, een nieuwe cultuur vervaardigen, een nieuwe geschiedenis verzinnen. Het zal niet lang meer duren  voordat de natie zal vergeten wat het is en wat het was. De wereld eromheen zal het nog sneller vergeten
– Milan Kundera- 

Gooi er dan nog een oorlog overheen en het volk is de eerste dertig jaar bezig met overeind krabbelen en overleven.
Ze zullen al snel de herinnering aan hun afkomst, hun legendes en hun geschiedenis totaal vergeten.

Als je dit kunt begrijpen, dan begrijp je ook wat mijn retraites  zullen inhouden.
We zullen onze tijd niet verdoen met practices die onnodig en zinloos zijn voor de geest.

De magie ligt in de eenvoud. De piramide energie ervaren. Het leren voelen van portalen en vortex energie.
Het gewoon stil zitten in de Ravne tunnels, met een jaarrond temperatuur van 12 graden en de zuurstof en negatieve ionen je lichaam binnen laten stromen. De ware betekenis van geometrie begrijpen. Maar ook van spiralen en een labyrinth.
Schoonheid zit ‘m in een vriendelijke glimlach van de ‘locals’.

Over mij en mijn retraites

Ik, Ira Nagel, kom uit Nederland en spreek Nederlands, Engels en deels Bosnisch. Ik plan, organiseer en begeleid de reizen. Persoonlijk reis ik altijd naar de mystieke plekken of krachtplekken in de wereld om mezelf op te laden en nieuwe energie en inspiratie op te doen. Op krachtplekken en portalen ervaar je een hogere frequentie, een andere dimensie en kom je daardoor snel tot transformatie, heling of activatie. De retraites blijven dus nog een tijdje energetisch doorwerken nadat je thuiskomt.

Ik heb als vrouwelijke reiziger alleen in niet zo reguliere landen gereisd.
Ik spreek een flink aantal talen, waaronder Engels, Duits, Turks. Verder spreek ik redelijk Bosnisch/Kroatisch/Servisch, Frans, Portugees en een beetje Hindi. Met mijn handen spreek ik alle talen 🙂

Spirituele schatten
Ik ben mijn eigen bedrijf begonnen als spiritueel adviseur/beoefenaar/lector en docent naast mijn carrière in de toeristische sector. Na drie jaar stopte ik met werken bij een werkgever en ging fulltime zelfstandig werken en richtte ik het spirituele café Namaste Cafe op in Den Haag, waar mensen naast therapieën en massages, workshops en lezingen ook binnen konden lopen voor een kop koffie, thee of chai.

Mijn kracht is dat ik een pionier ben en, daarom zijn mijn dynamische retraites altijd uniek en boordevol met kennis en interessant innerlijk werk en ga ik naar plaatsen waar anderen normaal gesproken niet komen. Mijn retraites tillen je naar een nieuw niveau van waarheid.

Ik bewandel het pad van de Hyperboreïsche Wijsheid, een zeer moeilijke materie, maar die oerwijsheid breng ik over tijdens mijn retraites, aangezien we de oorsprong van de megalithische structuren in de wereld kunnen vinden in de Hyperboreische Wijsheid, de hoogst mogelijke esoterische wijsheid
Ik wil je heel graag bewust maken en laten kennismaken met de ongelooflijke krachten van je eigen geest zoals remote viewing, mentale projectie en beheersing van tijd en ruimte, maar bovenal beheersing van het Zelf.
Want vrijheid kun je pas echt ervaren indien je jezelf kunt beheersen.

Je zult mij NIETS zien doen in de spiritualiteit van het valse licht, de pseudo spiritualteit, zoals het channelen van zogenoemde ‘spirituele gidsen’. ET’s of entiteiten, maan/zonaanbidding of  allerlei soortgelijke ceremonies.
Ik doe niets waarbij jij afhankelijk wordt van iets buiten jezelf. Ik doe niets met zogenaamde berichten voor jou die komen van buiten mijzelf of buiten jouzelf. We geven onze macht niet weg aan iets buiten ons, van wie we niet eens weten wie ze zijn en wat ze zijn.
Het duister maskeert zich in deze Kali Yuga, deze eindtijden tenslotte als licht!
De kracht zit in jou en in niemand anders dan jou.
Je werkt alleen met jouw en mijn wijsheid.
Ik haal je vooral uit het New Age-bedrog, want de matrix is groter dan je denkt. Sprookjes verkopen goed. Hoe groter de belofte, hoe groter de interesse. Bij mij gaat waarheid en integriteit echter boven alles. 

Ik werk met kleine groepen van max. 10/11 personen want je verdient het om gezien te worden tijdens mijn retraites.

Alle retraites zijn alcoholvrij.

Voor Jouw investering in mijn retraite bied ik je de hoogst mogelijke waarde in evenredigheid naar de kosten in Bosnië. Bosnië is een land dat nog steeds niet zo duur is en daarom zijn mijn retreatprijzen dienovereenkomstig. Ik heb als voordeel dat ik hier woon en mijzelf niet in Nederland hoef te onderhouden en de kosten van verblijf en vliegtickets hoef in te calculeren en dat zie je terug in de prijzen voor mijn retraites.

Het is mijn taak om tijdens de groepsretraites een zo hoog mogelijke frequentie te monitoren, maar binnen een groep zijn er soms meerdere bewustzijnslagen.

Sommige retraites zijn voor iedereen, ook voor de beginner op bewustzijnsgebied, maar er zijn ook retraites op ‘gevorderd’ niveau, dus voor de ervaren spirituele reiziger en als deze gevorderd is, wordt dit vermeld met een 5/5 bewustzijnsniveau.

Tijdens de retraites volgen we een programma, omdat de piramides een energetisch proces kennen, wat betekent dat het geen meerkeuzemenu-retraite is.

Sommige retraites doe ik samen met mijn geliefde Petr, die zijn bedrijf ‘Bosna se Sumitem‘ leidt, waar we soms onze eigen weg gaan en soms e.e.a. samendoen met zijn groep. Kijk ook eens op mijn andere websites:

https://bosnischepiramides.nl
https://namastecafe.nl
https://namasteacademy.nl
https://namastebedandbreakfast.nl
https://woneninbosnie.nl

Ik raad je zeker aan om eens mijn Youtube kanaal te bezoeken.

Praktische informatie

Hoe kom ik in Bosnië?

Boek je vlucht naar Airport Sarajevo via Frankfurt, Vienna, Belgrade, Zagreb of Warschau.
Er zijn directe vluchten naar Sarajevo vanaf Brussels Charleroi met Ryanair.
Er zijn directe vluchten naar Tuzla vanaf Maastricht met Lumi Wings.
Je boekt dan nog een transfer erbij met BalkanTransfer. Je kunt uitstappen in Sarajevo of in Semizovac (15 km van Visoko).

Vluchten: Lufthansa via Frankfurt,  Air Serbia Amsterdam-Sarajevo via Belgrade, Eurowings van Koln-Bonn of Austrian Airlines via Vienna, Croatia Airlines via Zagreb of LOT via Warschau.
Persoonlijk vind ik de makkelijkste overstap via Zagreb omdat dat maar een kleine luchthaven is met een snelle transit. Je hoeft niet meer door de security, alleen door de douane en dat gaat vrij snel.
Wenen is een grote luchthaven, je moet hier van de ene naar de andere terminal en dat is flink aanpoten bij een korte overstap. Je moet én opnieuw door de security en door de douane en dat kost veel tijd op een grote luchthaven. 

Per auto
Per bus (contacteer Ira voor mogelijkheden).

Wat mee te nemen?

Euro’s contant en je pinpas.

Wandelschoenen of sportschoenen met goed profiel.

Zwemkleding en handdoek.

Laagjeskleding en iets warms.

Reis licht en neem eventueel oude kleding mee die je kunt achterlaten zodat je souvenirs mee terug kunt nemen.

 

G-25YQVJFHV0